• 2010

  Prima editie

  Organizată în anul universitar 2009-2010 şi de atunci a rămas tradiţie ca studenţii Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, departamentul de Robotică și Mecatronică să organizeze împreună cu profesorii Departamentului de Mecatronică, concursul de roboţi mobili autonomi.
 • 2011

  Inerție si deci o a doua ediție

  La a doua ediţie, succesul a continuat cu o creştere a numarului de sponsori şi participanţi din care 9 echipe au fost omologate pentru proba de Line Follower. A fost un succes!
 • 2012

  Am devenit de talie internațională

  Aceasta a fost prima ediție în care concursul de roboți oradean a devenit international, cu participanţi din mai multe centre Universitare din ţară, și inclusiv din Ungaria.
 • 2014

  Robot Challenge

  Concursul a adopat numele de Robot Challenge Oradea împreună cu primul logo oficial al concursului. De atunci am inceput sa ne promovam cu adevarat la modul profesionist.

2010 - editia 1

Prima ediţie a fost organizată în anul universitar 2009-2010 şi de atunci a rămas tradiţie ca studenţii Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, departamentul de Robotică și Mecatronică să organizeze împreună cu profesorii Departamentului de Mecatronică, concursul de roboţi mobili autonomi.

Fiind prima initiativă din Oradea de a ține un concurs de robotică, numărul participantilor a fost modest, 6 echipe locale au concurat la singura proba de atunci, și anume proba Line Follower.

Caștigătorii concursului au fost:
1. Kallai Csaba
2. Nagy Istvan

2011 - ediția a 2-a

Evenimentul a căpătat o inerție sufiecientă să devină un eveniment anual. Organizarei ediției a doua a fost facută de catre studentul Cornea Mihai împreună cu domnul Prof.dr.ing.ec. Țarcă Radu Cătălin și alți profesorii a departamentului de Robotică și Mecatronică a facultații de Inginerie Managerială și tehnologică.
La a doua ediţie, succesul a continuat cu o creştere a numarului de sponsori şi participanţi din care 9 echipe au fost omologate pentru proba de Line Follower.

2012 - editia a 3-a

La a treia ediție, studentul Cornea Mihai împreună cu domnul Prof.dr.ing.ec. Țarcă Radu Cătălin și alți profesorii a departamentului de Robotică și Mecatronică a facultații de Inginerie Managerială și Tehnologică au organizat prima ediție cu participanți internaționali.
În data de 31 martie 2012, de la ora 11, la Biblioteca Universităţii din Oradea (UO) s-a desfăşurat concursul internaţional de roboţi mobili numit în vremea respectivă "Line-follower".

Aceasta a fost prima ediție în care concursul de roboți oradean a devenit international, cu participanţi din mai multe centre Universitare din ţară, și inclusiv din Ungaria.
Pe lângă participanți de la numeroase facultați, această ediție a reușit să inspire și generațiile mai tinere în robotică, drept urmare am avut prima echipă cu participanți din liceu, și anume de la liceul Don Orione din Oradea.

Echipele participante au reprezentat insituțiile: Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea "Traian Vuia" din Timişoara, Universitatea din Debrecen, Universitatea din Oradea şi liceul Don Orione din Oradea.
Din partea Universităţii din Oradea au concurat 7 echipe (de la specializările de Robotica și Calculatoare).
Din numarul total de 21 de echipe inscrise au fost omologate 17 echipe.

Primele 6 echipe clasate au fost următoarele:
1. Echipa SPOTT, Universitatea POLITEHNICA Bucuresti.
2. Echipa ATOM, Universitatea POLITEHNICA Bucuresti.
3. Echipa TROLL, Universitatea POLITEHNICA Bucuresti.
4. Echipa COSMIN, Universitatea din Oradea.
5. Echipa COSTIN & ANCA, Universitatea din Oradea.
6. Echipa BOE TEAM, Universitatea din Debrecen.

http://bihorstiri.ro/studenti-din-ungaria-si-romania-se-intrec-in-roboti-la-universitate-foto/ http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-20/curse-cu-roboti-mobili-la-biblioteca-universitatii--100639.html

2013 - editia a 4-a

Ediţia din anul universitar 2012-2013, a avut o creştere în complexitatea traseului cât şi a caracteristicilor roboţilor de la participanţii din anii anteriori. De asemenea, numarul participanţilor de la liceu a crescut ajungând la aproximativ 8 echipe.
Evenimentul a fost ținut in incinta Bibliotecii Universității din Oradea.
Organizarea și desfasurarea concursului a fost facută de catre studentul Cornea Mihai împreună cu domnul Prof.dr.ing.ec. Țarcă Radu Cătălin și alți profesorii a departamentului de Robotică și Mecatronică a facultații de Inginerie Managerială și Tehnologică au organizat prima ediție cu participanți internaționali.

2014 - editia a 5-a

Editia a 5 - ea a fost prima ediția în care concursul a adopat numele de Robot Challenge Oradea împreună cu primul logo-u oficial al concursului. Organizarea concursului a fost preluata de stundeții Birouaș Flaviu și Nilgesz Arnold, studenți în anul patru a facultații de Inginerie Managerială și Tehnologică, profilul Roboti Industriali. Ei împreuna cu domnul Prof.dr.ing.ec. ȚARCĂ Radu Cătălin și alti profesori a facultații I.M.T. au organizat prima ediție în care au fost introduse probele de Line Follower Enhanced si Mini Sumo.

Concursul sa desfașurat în data de 12 aprilie 2014, la Biblioteca Universității din Oradea. Fiind singura competiţie de roboţi din județul Bihor, a atras numeroși concureți atât din Bucureşti, Craiova, Suceava cât și echipe din Oradea.

La proba de Line Follower Classic următorele echipe au ocupat podiumul caștigătorilor:
1. Echipa Prodigy formată din elevii: Eduard Mihok şi Brendon Kovacs de la Liceul Don Orione din Oradea.
2. Echipa HBFS II formată din studenţii: Cristian Dobre, Mihai Crăciunescu şi Andrei Duluţă de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti
3. Echipa Cârpici formată din studenţii: Flaviu Birouaş şi Arnold Nilgesz de la Facultatea I.M.T. din Oradea.

La proba de Line Follower Enhanced următorele echipe au ocupat podiumul caștigătorilor:
1. Echipa Prodigy formată din elevii: Eduard Mihok şi Brendon Kovacs de la Liceul Don Orione
2. Echipa Cârpici formată din studenţii: Flaviu Birouaş şi Arnold Nilgesz de la Facultatea I.M.T. Din Oradea
3. Echipa HBFS I formată din studenţii: Cristian Dobre, Mihai Crăciunescu şi Andrei Duluţă de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti.

La proba de Mini Sumo următorele echipe au ocupat podiumul caștigătorilor:
1. Echipa Ragnar formată din studenţii: Alexandru Sorea şi Ovidiu Bizinic de la Facultatea de Inginerie in Limbi Străine din Bucureşti
2. Echipa Thrill formată din studenţii: Călin Constantin şi Constantin Craifoleanu de la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din Bucureşti
De asemenea, s-a acordat un premiu de originalitate pentru echipa FIM – Tronic formată din studenţii Daniel Cenuşă şi Roman Pănuţă de la Universitatea din Suceava „Ştefan cel Mare” - Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, pentru dezvoltarea unor aplicaţii de comunicare şi programare în timp real a robotului prin smartphone.
Trebuie menționat faptul că, desfăşurarea acestei competiţii nu ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor, şi anume, a partenerului principal PLEXUS, care a fost alături de echipa de organizare de-a lungul acestui proiect, cât și a celorlați sponsori care au contribuit financiar: Celestica, Connect Group, Signum şi Carpatronics.
Evenimentul a avut un real succes în rândul participanților, stârnind interesul viitorilor studenți să urmeze o profesie tehnică, cu speranța ca tinerii spectatorii de azi să fie concurenţii de mâine. Pentru ediţia următoare, organizatorii au o viziune ambițioasă şi urmăresc în continuare o creştere în populartitate şi în numărul de participanţi, venind cu idei și probe adiţionale.